top of page

Roel Raterink, oprichter Buurtbuik: "De kracht van Jeske ligt in de manier waarop ze mensen weet te betrekken bij een groepsproces. Ze weet die zo zeldzame balans te bewaren die elke trainer zoekt: ze deint mee waar nodig maar schuwt ook niet om de groep een spiegel voor te houden. De methodiek die ze daarbij hanteert, biedt een goede structuur. Zowel de individuele coaching als de groepsessies met Jeske zijn bruisend, voor een groot deel dankzij haar enthousiaste en oprechte aanwezigheid". 

Sociale onderneming; Buurtbuik 

 

BuurtBuik haalt overvloedig eten op bij horeca en supermarkten om het een tweede kans te geven. Tijdens kookmiddagen maken buurtbewoners zelf een heerlijke en gratis maaltijd en nodigen buurtbewoners uit om samen te eten. Ook delen ze bereide maaltijden met verschillende opvangcentra en schoolkinderen. BuurtBuik is geïnspireerd door de Portugese Refood-beweging.

Coaching start-up Buurtbuik

In 2014 mocht ik de initiatiefnemers van Buurtbuik coachen in het opzetten en ontwikkelen van hun sociale onderneming, middels het opzetten van een kick-off, mede vorm geven aan de werving/ coaching van vrijwilligers en het stimuleren van leren door te doen. Inmiddels heeft Buurtbuik meer dan 10 afdelingen in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.

Strategische Sessies

In de jaren 2015-2017 heb ik diverse strategische sessies ontwikkeld en begeleid, de ene keer middels de ToP Strategische Planning om met de verschillende afdelingen samen naar de toekomst te kijken en in andere jaren meer gericht op actuele thema's en vragen en het uitwisselen van ervaringen. Tegenwoordig organiseert het trainersteam deze sessies zelf (zie onder).

Train de Trainer & Training nieuwe Buurtbuiken

In 2016-2017 heb ik 4 enthousiaste Buurtbuik vrijwilligers middels een Train de Trainer traject opgeleid als trainer en met hen een trainerstraject ontwikkeld om nieuwe vestigingen een vliegende start te kunnen geven. De trainers begeleiden vanaf heden zelf alle interne trainingssessies en het opzetten van een nieuwe Buurtbuik, middels een gezamenlijk ontwikkelde training bestaande uit 3 dagdelen. Tevens hebben we gezamenlijke  een werkprocessendocument voor huidige en nieuwe Buurtbuiken ontwikkeld.

In 2020 was de training en het trainingsmateriaal aan een update en upgrade toe, we hebben een teambuildingstraining en crowdfunding training toegevoegd, de trainingsmanual en het materiaal een flinke upgrade gegeven en alle verantwoordelijkheden en stappen in het traject vastgelegd.  

bottom of page